Roda verslaat Vitesse en mag hopen op play-offs

Roda JC trekt de goede lijn door met winst op een pover Vitesse (2-5). De Limburgers mogen zelfs nog stiekem hopen op deelname aan de play-offs.

De ploeg van trainer Harm van Veldhoven beleefde een droomstart. Al in de vierde minuut zette Willem Janssen de bezoekers op voorsprong met een diagonale schuiver in de linkerhoek. Dezelfde Janssen zorgde op aangeven van Bodor nog binnen het kwartier voor een verdubbeling van de score.

Het werd nog erger voor de kwakkelende thuisploeg. Op het halfuur tekende Morten Skoubo voor de 0-3, waarna de wedstrijd gespeeld leek. Toch deden de Arnhemmers nog voor rust iets terug in de persoon van Onur Kaya.

De spanning kwam helemaal terug toen Alaxander Büttner de thuisploeg kort na rust zelfs de aansluitingstreffer bezorgde. Mads Junker maakte echter aan alle onzekerheid een einde. De Deense topscorer schoot tweemaal met scherp en bepaalde de eindstand op 2-5.

Roda JC heeft met de winst nog altijd zicht op de play-offs. De ploeg van trainer Harm van Veldhoven loopt twee punten in op NAC Breda, dat op de negende plaats staat en gelijkspeelde tegen Heerenveen. Volgende week krijgt Roda bezoek van Willem II en ontvangt NAC koploper FC Twente.