Roda niet langs gepromoveerd PEC Zwolle in Kerkrade

PEC Zwolle heeft een punt overgehouden aan zijn rentree in de Eredivisie. De ploeg van trainer Art Langeler speelde met 1-1 gelijk op bezoek bij het Roda JC Kerkrade van coach Ruud Brood.

Van PEC Zwolle werd voorafgaand aan dit seizoen weinig verwacht. De kampioen van de Jupiler League kwam echter uitstekend voor de dag in het Parkstad Limburg Stadion, waar de thuisclub voor rust geen enkele kans kreeg. PEC Zwolle wel, het kwam na vier minuten zelfs op voorsprong. Centrale middenvelder Joost Broerse kopte raak na een corner van Bart van Hintum.

In de negentiende minuut waren de bezoekers opnieuw gevaarlijk. Van Hintum nam de hoekschop dit keer kort, kreeg hem terug en schoot van grote afstand op de lat boven Roda-doelman Filip Kurto. PEC Zwolle bleef domineren en was in de eerste helft nog twee keer gevaarlijk. Fred Benson schoot rakelings voorlangs, terwijl Kurto redde op een afstandsschot van Van Hintum.

Roda JC liet in de eerste 45 minuten helemaal niets zien, maar vijf minuten na rust kregen de Limburgers hun eerste kans. Op aangeven van Krisztián Németh kopte Mitchell Donald in de handen van Leon ter Wielen. Acht minuten later stond het gelijk. Donald stuurde Sanharib Malki (foto) weg en de clubtopscorer van het afgelopen seizoen gleed de 1-1 tegen de touwen.

Het was meteen de laatste actie van Donald, want niet lang na de gelijkmaker kreeg de middenvelder zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Dennis Higler. Met elf tegen tien drong PEC Zwolle iets meer aan dan de thuisclub, maar grote mogelijkheden leverde dat niet op. Veel verder dan een schot over van Roda-huurling Wiljan Pluim kwamen de bezoekers niet meer. Foto: VI Images