Roda nadert NEC, Fortuna geeft rode lantaarn door aan MVV

Roda JC deed uitstekende zaken in de kopgroep van de Jupiler League door van Jong FC Twente te winnen. Fortuna Sittard pakte een punt bij Jong PSV.

Jong FC Twente-Roda JC 0-2
De wedstrijd kantelde in de 26ste minuut, toen Twente-jongeling Brem Soumaoro een spijkerharde overtreding beging op Ard van Peppen en rood kreeg. Roda wist wel raad met het numerieke overwicht en kwam drie minuten na de rode kaart op voorsprong via Johan Plat (links op de foto). Zes minuten later sloeg hij weer toe, waardoor Roda met een comfortabele voorsprong ging rusten.

In de tweede helft kwam de voorsprong van Roda geen moment in gevaar. Wiljan Pluim kwam dicht bij de 0-3, maar zijn inzet belandde op de paal. In de slotfase maakte Anco Jansen zijn rentree na lang blessureleed. Door de zege stijgt Roda naar de tweede plaats. De Limburgers hebben 25 punten; twee minder dan koploper NEC en drie meer dan achtervolger FC Volendam.

Jong PSV-Fortuna Sittard 1-1
Fortuna Sittard is van de laatste plaats in de Jupiler League verlost dankzij een gelijkspel op bezoek bij Jong PSV. Aleksander Boljevic opende vlak voor rust de score namens de thuisploeg, die de helft van de wedstrijd met tien man speelde door rood voor Jordy de Wijs. Tien minuten voor het einde profiteerde Fortuna van die rode kaart door een doelpunt van Seku Conneh (strafschop).

Door de remise komt Fortuna op zeven punten uit tien duels, evenveel als MVV en RKC Waalwijk, die een minder doelsaldo hebben. MVV is de nieuwe hekkensluiter, terwijl RKC voorlaatste staat. Fortuna is achttiende. Jong PSV staat twaalfde.