Roda klopt Heerenveen dankzij vroege goal

Roda JC en SC Heerenveen zorgden voor een boeiende wedstrijd, die verdiend drie punten opleverde voor de Limburgse ploeg. Al was het verschil niet groot: 1-0.

De openingsfase bleek funest voor Heerenveen. Al na 55 seconden lag de bal in het doel. Cheik Ismael Tioté reageerde het meest alert toen Jeanvion Yulu-Matondo de bal hoog in het Friese doelgebied pompte. Keeper Brian Vandenbussche aarzelde en zag Tioté de bal in het net knikken.

Beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd qua veldspel en kansen. Voor rust was Gerald Sibon tweemaal dicht bij de gelijkmaker, maar hij raakte eerst de paal en zag later Jan-Paul Saeijs zijn inzet van de doellijn werken.

In de tweede helft was Roda dichter bij de 2-0 dan Heerenveen bij de 1-1. De beste mogelijkheid was voor Sekou Cissé, die met een leeg doel voor zich de bal over mikte.

Vijf minuten later mocht Roda alsnog juichen, omdat Michel Breuer een onbesuisde trap in de maagstreek van Tioté moest bekopen met een rode kaart. Ondanks de man minder moest Roda tot het eind toe oppassen voor een Friese aanval.

Roda en Heerenveen hebben beide 29 punten uit zeventien duels en bezetten met FC Twente de vijfde plaats op één punt van nummer vier FC Groningen.