Roda JC zet sterke serie voort met remise bij ADO

ADO Den Haag en Roda JC Kerkrade hebben zaterdagavond in een vermakelijk duel met 2-2 gelijkgespeeld. De Limburgers, die de voorgaande negen reguliere Eredivisie-duels in de Hofstad niet verloren, bleven voor het vierde competitieduel op rij ongeslagen.

Voor Mike van Duinen, een van de acht nieuwelingen bij Roda, was het duel in Den Haag bijzonder. Hij startte op bezoek bij zijn oude club als aanvalspartner van Rydell Poepon, die in het verleden ook voor ADO uitkwam. Voor het eerste fluitsignaal werd in Den Haag met een minuut stilte de afgelopen week overleden oud-ADO-topman Paul Beyersbergen herdacht.

In de openingsfase slaagden beide ploegen er vervolgens niet in gevaar te stichten. Bij een van de eerste kansen was het in de twintigste minuut wel direct raak. Roda-doelman Benjamin van Leer kon een dramatische terugspeelbal van Marcos Gullón maar ternauwernood en met een sliding wegwerken, maar speelde de bal wel precies in de voeten van Kevin Jansen. De ADO-middenvelder schoof vanaf zo'n twintig meter de bal in het lege doel: 1-0. Voor Jansen, die afgelopen week ook bij Feyenoord scoorde (0-2), was het alweer zijn vierde competitiedoelpunt van dit seizoen.

Roda kwam pas op slag van rust gelijk en had dat volledig te danken aan Vito Wormgoor. De centrale verdediger liet een voorzet van Gullón zomaar lopen. Tom Van Hyfte profiteerde en verschalkte Martin Hansen van zeer dichtbij: 1-1.

Kort na rust kwam ADO weer op voorsprong. Uit een indraaiende vrije trap van Edouard Duplan kopte Timothy Derijck (foto boven) binnen. Roda ging in het laatste half uur op zoek naar de gelijkmaker. Een kopbal van Ugur Inceman bleek een waarschuwingsschot, want even later knalde Kristoffer Peterson de bal schitterend in de bovenhoek. Poepon liet vervolgens tot twee keer toe een enorme kans op de Limburgse zege liggen, terwijl ook ADO zich nog in aanvallende zin meldde. In de levendige slotfase, waarin Kyle Ebecilio als invaller bij ADO debuteerde, werd uiteindelijk niet meer gescoord.

ADO, dat de zevenhonderdste thuiswedstrijd en 1400ste op het hoogste niveau afwerkte, verzuimt door het gelijkspel de aansluiting met het linkerrijtje te pakken. Roda, dat uit de laatste drie duels voor vanavond ook al zeven punten pakte en Ajax in Limburg op 2-2 hield, blijft op drie punten achter de Hagenaars staan. De Limburgers herstelden zich bovendien van de bekeruitschakeling van woensdag tegen Feyenoord.