Roda JC zet Heerenveen in eerste helft te kijk

SC Heerenveen beleefde een nachtmerrie in Kerkrade. Roda JC kon na minder dan een kwartier al genoegzaam de punten incasseren (4-2).

Na dertien minuten was voor SC Heerenveen duidelijk dat de reis naar Limburg weinig succes ging opleveren. Niet alleen stond er een 2-0 achterstand op het scorebord, maar tussen de goals van Mads Junker en Marcel de Jong door kreeg aanvaller Oussama Assaidi ook een rode kaart voor een overtreding met gestrekt been op Ruud Vormer.

Met tien man bleek weinig eer te behalen voor SC Heerenveen. Roda JC kon het zich veroorloven om bij een stand van 2-0 een strafschop te missen. Davy De Fauw strandde op keeper Henk Timmer en kopte de rebound op de lat. Het was uitstel, want nog in de eerste helft lieten Junker en Boldizsár Bodor zich gelden.

De scherpe kantjes van de beroerde avond in Kerkrade voor SC Heerenveen verdwenen in de tweede helft. De Friese formatie bleef meer leed bespaard en kon ondanks de numerieke minderheid de eer redden. Michel Breuer maakte van elf meter 4-1, waarna Mika Väyrynen de eindstand bepaalde op 4-2.