Roda JC wipt amateurs FC Lienden pas in verlenging

Roda JC had er dertig extra minuten voor nodig, maar slaagde er uiteindelijk wel in de amateurs van FC Lienden uit te schakelen in de achtste finale van het toernooi om de KNVB-beker. Marcel de Jong en Andres Oper forceerden het verschil op weg naar een 2-0 zege.

In Kerkrade bood de bezoekende amateurploeg van coach Hans Kraay junior moedig weerstand, maar het thuisspelende Roda domineerde het gehele duel. Kansen schiep de ploeg van coach Harm van Veldhoven volop, scoren bleek echter heel wat lastiger.

Zo trof Roda alleen in de eerste helft al drie keer de paal via Marcel de Jong, Willem Janssen en Sekou Cissé. Maar ook Anouar Hadouir was in de reguliere speeltijd enkele keren dicht bij een treffer. Daarentegen was FC Lienden zelden gevaarlijk.

In de eerste minuut van de verlenging was het dan toch raak voor Roda. De Jong haalde uit en passeerde doelman Armand van den Top met een lage schuiver die via de verre paal in het doel stuiterde. En in de 97ste minuut besliste invaller Oper het bekertreffen na een assist van Hadouir: 2-0.

Het moegestreden FC Lienden was in het vervolg van de verlenging niet bij machte een slotoffensief te ontketenen om de uitschakeling te voorkomen.