Roda JC wint ondanks rood voor recordbreker Ramos

Reacties

Roda JC Kerkrade heeft de koppositie in de Jupiler League op bezoek bij FC Emmen veroverd, terwijl Guy Ramos een dubieus record pakte. Op andere velden waren Jong Ajacied Richairo Zivkovic en Helmond Sport-speler Kevin Visser goed voor een hattrick.

Roda JC wint ondanks rood voor recordbreker Ramos

FC Emmen – Roda JC Kerkrade 2-3
Liefst tweehonderd Limburgse fans hadden de ruim driehonderd kilometer van Kerkrade naar Emmen afgelegd om hun favorieten te steunen, en die moeite werd dankzij Anco Jansen (foto, tweede van rechts) dubbel en dwars beloond. Met een prachtige knal in de korte kruising zette hij de koploper in Emmen op voorsprong. De blijdschap na dat doelpunt was enorm bij Jansen, die pas net weer fit is na langdurig blessureleed.

De prachtgoal in Emmen betekende zijn eerste doelpunt sinds december 2013, toen hij namens De Graafschap doel trof tegen FC Den Bosch. Begin februari dit jaar, tijdens zijn tweede wedstrijd voor Roda, liep hij vervolgens een knieblessure op. Vorige maand maakte hij pas zijn rentree bij de Kerkraadse beloften. De Limburgse vreugde werd vergroot door Johan Plat, die de stand kort voor rust naar 0-2 tilde.

FC Emmen, dat tot vrijdag zes duels op rij niet had verloren, ging na de pauze op zoek naar de aansluitingstreffer. De tweede gele kaart voor Roda-aanvoerder Guy Ramos (foto, midden) deed de Emmense hoop op een goed resultaat nog wat toenemen, maar de schitterende treffers van Leandro Resida en Niek Vossebelt vielen pas na de 0-3 van Frank Demouge (foto, rechts). Het bleef zodoende bij 2-3.

Ramos brak met zijn rode kaart overigens een record. Het was alweer de elfde (!) keer dat de 29-jarige verdediger in competitieverband uit het veld werd gestuurd. Daarmee brak hij het record in het betaald voetbal: Raymond Atteveld en Marco Gentile werden beiden tien keer uit het veld gestuurd.

MVV Maastricht – FC Eindhoven 1-2
Dat MVV halverwege met 1-0 voor stond tegen FC Eindhoven, mocht gezien de cijfers vooraf een klein wonder heten. De nummer zestien van de Jupiler League had tot dat moment slechts zeven keer gescoord: evenveel als hekkensluiter en provinciegenoot Fortuna Sittard. Bovendien kreeg het al 27 treffers tegen, terwijl FC Eindhoven gemiddeld twee keer per wedstrijd scoort.

Dankzij een treffer van Davy Brouwers stond FC Eindhoven, dat acht van de laatste negen duels won, halverwege verrassend met 1-0 achter. Maar nadat Bryan Smeets had verzuimd om er 2-0 van te maken, trok Joey Sleegers de stand aan de andere kant plotseling gelijk. Die tik kwam MVV niet meer te boven, want Fries Deschilder stelde de drie punten veilig voor de ploeg van Jean-Paul de Jong: 1-2.

Helmond Sport – Telstar 5-2
De thuisploeg was de afgelopen jaren toch regelmatig vertegenwoordigd in de play-offs om promotie naar de Eredivisie, maar is vooralsnog bezig aan een dramatisch seizoen. De enige overwinning was op 22 augustus, en ook vrijdagavond leek het tegen Telstar door de prachtige 0-1 van Jonathan Kindermans mis te gaan.

Dankzij twee treffers van Kevin Visser en good-old Jack Tuyp draaide Helmond de score echter volledig om, voordat Ralf Seuntjens nog voor rust de 3-2 liet aantekenen. Nadat Visser met zijn derde de heldenrol naar zich toe had getrokken, werd het via een eigen doelpunt van Toine van Huizen zelfs nog 5-2.

Hattrick-held Kevin Visser (links) juicht namens Helmond Sport, Toine van Huizen, maker van een eigen doelpunt, baalt namens Telstar.
Hattrick-held Kevin Visser (links) juicht namens Helmond Sport, Toine van Huizen, maker van een eigen doelpunt, baalt namens Telstar.

FC Oss – Jong Ajax 1-4
FC Oss doet het dit seizoen met bescheiden middelen prima – het won vijf van de laatste zes duels, alleen NEC Nijmegen was te sterk – maar keek tegen de Amsterdamse beloften al na een klein kwartier tegen een ruime achterstand aan. Namens Jong Ajax wist spits Richairo Zivkovic al snel tweemaal doel te treffen.

De ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam deed het vervolgens rustig aan: het duurde tot na rust voordat Stefano Denswil met een fraaie vrije trap voor 0-3 zorgde. Na de aansluitingstreffer én een mooie poging van eigen helft – allebei van Johnatan Opoku – completeerde Zivkovic zijn hattrick: 1-4.

FC Volendam – Jong PSV 1-0
Hoogvlieger FC Volendam en de Eindhovense beloften, met Stijn Schaars wederom op het middenveld, bewaarden het enige doelpunt tot de slotfase. Niet Volendam-spits Henk Veerman, die in de laatste vijf competitieduels zes keer scoorde, maar zijn ploeggenoot Kevin Brands besliste de wedstrijd: 1-0. De zoon van PSV-directeur Marcel Brands heeft zodoende in alle zes competitieduels die hij speelde voor Volendam gescoord.

Almere City FC – FC Den Bosch 2-1
Waar de Bosschenaren de laatste weken allesbehalve lekker draaien, was de thuisploeg met drie overwinningen op rij goed bezig. Een doelpunt van Anthony Lurling leek Den Bosch op rozen te helpen, maar een halve minuut later was ex-Bosschenaar Enzio Boldewijn al verantwoordelijk voor de 1-1. In de allerlaatste minuut ging het door een treffer van Tim Receveur zelfs helemaal mis voor Den Bosch: 2-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.