Roda JC wint kelderkraker na megamisser Go Ahead

Roda JC Kerkrade verlaat de degradatiezone dankzij een 1-0 zege op Go Ahead Eagles, in een duel dat bij vlagen pijn aan de ogen deed.

Symbolisch daarvoor was de zestigste minuut. Daniel Crowley dribbelde zich vrij op de linkerflank en plaatste de bal in de voeten van Sam Hendriks, die op twee meter van het open Roda-doel stond. Maar in plaats van de bal in te tikken, produceerde de Go Ahead-spits een totaal mislukte aanname waarna hij de bal tot zijn eigen ontsteltenis tergend langzaam naast het doel zag hobbelen.

Tot dat moment was Roda - Go Ahead ook geen beste partij geweest. Beide ploegen grossierden in fouten, hoewel de bezoekers in de eerste helft wel de beste kansen hadden gehad. Elvis Manu en Xandro Schenk hadden de grootste mogelijkheden onbenut gelaten.

Dat deed Roda in het begin van de tweede helft tot twee keer toe via Mitchel Paulissen en aangezien Go Ahead via Joey Suk een volgende flater sloeg, leek het erop alsof geen kans groot genoeg zou zijn voor een doelpunt. In de zeventigste minuut was het echter toch raak. Na een vrije trap van Paulissen trapte Chris Kum binnen, na een dekkingsfout van Suk.

Daarmee bleek het degradatieduel beslist, waardoor Roda (twintig punten) van de zeventiende naar de veertiende plaats klimt. De Limburgers steken daarbij Go Ahead (negentien) voorbij, dat naar de zestiende plaats zakt.