Roda JC wil 'omstreden' De Beule inlijven

Roda JC mengt zich in de jacht op Davy De Beule. De Limburgse club is zeer geïnteresseerd in de Belgische middenvelder van SC Lokeren.

Roda JC wil 'omstreden' De Beule inlijven

De Beule leeft in onmin met Lokeren. Zij contract liep aan het einde van dit seizoen af, wat reden was voor de club om aan te dringen op contractverlenging. Maar de aanvallende middenvelder weigerde daarop in te gaan. Daarop kreeg coach Franky Van Der Elst van voorzitter Roger Lambrecht te horen dat De Beule voor onbepaalde tijd was verbannen naar de tweede selectie van Lokeren.

De Beule pikte dat echter niet en diende afgelopen maandag direct zijn ontslag in bij de huidige nummer tien van België. Daarbij beriep de 22-jarige speler zich op de Wet van '78, die alleen in België van kracht is. Deze maakt het een speler mogelijk zijn contract op te zeggen bij betaling van een som op basis van de rest van contract.

Het bestuur van Lokeren wist niet wat het overkwam en zinspeelt op juridische stappen. Volgens voorzitter Lambrecht zou De Beule zich hebben laten 'opfokken' door zijn zaakwaarnemers. Overigens zou de club nog wel een transfersom mogen vragen voor de speler.

Roda heeft zich inmiddels bij Lokeren gemeld. De club uit Kerkrade wil De Beule nog voor het sluiten van de internationale transfermarkt inlijven, maar ondervindt daarbij concurrentie van onder meer Standard Luik, Club Brugge en FC Twente.

Bekijk hier al onze video's