Roda JC vindt in Trost opvolger van Tomasson

Reacties

René Trost is de komende twee jaar trainer van Roda JC Kerkrade. De Limburgers stelden de 49-jarige oefenmeester aan als opvolger van Jon Dahl Tomasson, die na de degradatie uit de Eredivisie werd ontslagen.

Roda JC vindt in Trost opvolger van Tomasson

'Voor ons betekent de komst van René de meer dan gewenste invulling van de functie van hoofdcoach die het komend seizoen, door het beëindigen van de samenwerking met Jon Dahl Tomasson, vacant werd', aldus statutair directeur Wim Collard op de clubwebsite.

'René kent de club door en door en past als persoon perfect bij Roda JC', vervolgde Collard. 'Wij hebben het vertrouwen erin dat René de club terug kan brengen naar het niveau waar het thuis hoort. Uiteraard wensen wij René de komende seizoenen alle succes toe.'

Trost werd in Kerkrade geboren en kwam in de periode 1983-98 tot 311 wedstrijden namens de Limburgers. Daarna was hij actief als assistent-trainer en hoofd jeugdopleiding. Sinds 2010 was hij drie jaar trainer van MVV Maastricht en het afgelopen seizoen bij VVV-Venlo.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.