Roda JC verslaat Heracles in tumultueuze slotfase

Roda JC heeft zich in de strijd om een Europa League-ticket ontdaan van Heracles. De Limburgers bogen in de slotfase een achterstand om in een 2-1 voorsprong.

De eerste helft was weinig onderhoudend. De hoogtepuntjes waren op de vingers van een hand te tellen. De thuisploeg begon iets feller aan de wedstrijd en was via Marko Vejinovic nog het dichtste bij een treffer. De aanvallende middenvelder soleerde langs Saeijs, Vormer en Delorge, maar zag zijn schot in het zijnet belanden. Aan de andere kant schortte het bij Roda veelal aan de laatste pass.

De tweede helft trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde een kwartier na rust in de openingstreffer van buitenspeler Darl Douglas. Daarna leek de bang gebroken. De thuisploeg speelde nog een aantal kansen bij elkaar, maar deze waren aan met name Bas Dost niet besteed. De lange spits was erg onzorgvuldig in de afwerking.

Het doelpunt viel zoals dat vaker gebeurt dan ook aan de andere kant. Mads Juker gaf de bal mee aan de opkomende Laurent Delorge en diens voorzet werd door de ervaren Aantoine van der Linden achter de eigen doelman gewerkt: 1-1.

Heracles was behoorlijk van slag na de late gelijkmaker. Roda kreeg kort na de gelijkmaker nog twee behoorlijke mogelijkheden op de winnende treffer, maar Jean-Paul Saeijs en Mads Junker faalden. De derde kans, diep in de blessuretijd, was wél raak. Boldizsár Bodor tikte een door Anouar Hadouir voorgetrokken bal van dichtbij binnen.

Voor Roda krijgen de play-offs nog een vervolg. De ploeg van trainer Harm van Veldhoven stuit in de volgende ronde op FC Utrecht, dat FC Groningen uitschakelde. De winnaar van dat tweeluik speelt volgend seizoen in de Europa League.

Voor Heracles is het seizoen ten einde. De club nam na afloop van de wedstrijd afscheid van doelman Martin Pieckenhagen. Ook voor trainer Gertjan Verbeek was het zijn laatste wedstrijd op de bank bij de Almeloërs. De oefenmeester vertrekt naar AZ.