Roda JC verliest degradatiekraker tegen RKC

Roda JC heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door thuis te verliezen van RKC Waalwijk, waardoor de Limburgers de Brabanders zien weglopen op de ranglijst: 0-1.

Roda JC nam vanaf de eerste minuut het initiatief in Kerkrade en werd ook direct gevaarlijk. Guus Hupperts kon vrij inschieten, maar schoof de bal naast het doel. Bij een spaarzame tegenstoot van RKC Waalwijk was het in de 22ste minuut wél raak. Romeo Castelen schoot knap tegendraads in op aangeven van Jean-David Beauguel. Voor rust kreeg Roda vervolgens nog een aantal goede kansen. Berry Powell was dicht bij een treffer, maar zijn fraaie kopbal spatte op de lat uiteen.

Na rust voerde Roda de druk steeds verder op, maar de Limburgers waren bijzonder ineffectief in de afronding. Dat was mede te danken aan de sterk keepende Arjan van Dijk, die enkele reddingen verrichtte. Naarmate de wedstrijd vorderde werd RKC steeds gevaarlijker op de counter, maar ook de voorhoede van de bezoekers had het vizier niet meer op scherp staan.

Door de nederlaag blijft Roda hekkensluiter en ziet het nummer zestien RKC afstand nemen op de ranglijst. Het gat tussen beide ploegen bedraagt nu vijf punten. De Waalwijkers hebben bovendien woensdag nog een thuiswedstrijd tegen Ajax tegoed. Nummer zeventien NEC heeft twee punten meer dan Roda, maar het zware programma van de Nijmegenaren (die nog tegen onder meer Ajax, AZ en FC Twente spelen) biedt de Limburgers hoop.