Roda JC ten onder in Fries spektakelstuk

SC Heerenveen deed zijn naam als spektakelploeg eer aan. Zelfs een 3-1 voorsprong voor Roda JC was niet genoeg antwoord op de ongekende Friese aanvalsdrang (4-3).

Roda JC leek hard op weg naar een verrassende overwinning in het Abe Lenstra Stadion. Na minder dan een half uur leidden de Limburgers tegen de verhouding in met 2-0. Roland Lamah was met een treffer en een assist de gevierde man.

En ook op de Friese aansluitingstreffer van Michael Bradley had Roda JC een antwoord paraat. Dankzij een rake kopbal van Willem Janssen kon de ploeg van trainer Raymond Atteveld met een ogenschijnlijk veilige marge (1-3) de kleedkamer opzoeken.

Binnen vijf minuten in de tweede helft was er al niets meer over van de voorsprong. Paulo Henrique, die was ingevallen voor de geblesseerde Sibon, en Roy Beerens hadden getekend voor de Friese revival. Een half uur voor het einde maakte Bradley het Heerenveen-feest compleet.

In een fraai voetbalgevecht zocht Roda JC nadrukkelijker het Friese doel op, waar SC Heerenveen counterend verzuimde het duel te beslissen. Het Limburgse offensief leverde niet een vergelijkbare ontsnapping op als een week geleden tegen PSV; 4-3.