Roda JC ten onder in cruciaal spektakelstuk bij PEC Zwolle

Denni Avdic heeft PEC Zwolle een belangrijke overwinning bezorgd. De Zweedse spits besliste het kansenfestival tegen concurrent Roda JC Kerkrade: 3-2.

Zowel PEC Zwolle als Roda JC was vrijdag gebrand op een positief resultaat. Een overwinning konden beide ploegen goed gebruiken in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie.

Dat verlangen naar een overwinning kwam ook tot uitdrukking in de aanvalsdrang van beide ploegen, die echter met hun optreden in defensief opzicht hun lage klassering ook waarmaakten. Na 45 minuten stond er een 2-2 tussenstand op het scorebord. Dat was nog een schamele afspiegeling van het aantal kansen.

Roda JC kwam al vroeg op voorsprong. In de zesde minuut opende Sanharib Malki de score op aangeven van Guus Hupperts. Daarbij viel op dat de Syrische spits met een simpele loopbeweging zich wel heel makkelijk ruimte verschafte. Binnen een half uur had PEC Zwolle de rollen omgedraaid. Daarbij was de ploeg van trainer Art Langeler dank verschuldigd aan Mateusz Prus. De Poolse doelman mocht zich de 1-1 van Bart van Hintum aanrekenen, al werd de linksback ook door de Limburgse defensie alle tijd en ruimte geboden een poging te wagen die Prus slecht verwerkte.

Bij de 2-1 van Youness Mokhtar in de 32ste minuut had de Pool geen excuus. Het allesbehalve overtuigende schot had een prooi moeten zijn voor de goalie, die echter de bal door zijn handen liet glippen. Gelukkig voor de doelman stelde Bart Biemans drie minuten later weer orde op zaken door uit de rebound PEC Zwolle-goalie Diederik Boer wel te passeren.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. De ene aanval volgde op de andere aanval, waarbij zowel PEC Zwolle als Roda JC gevaarlijk was. Maar dit keer werd er maar één keer gescoord.

Avdic was daarbij de gevierde man. De Zweedse spits had over geluk geen klagen bij zijn winnende treffer in de 73ste minuut. Doordat Roda-verdediger Danilo Pereira het schot van richting veranderde was Prus dit keer wel kansloos.

De blijdschap was er niet minder om, zeker omdat PEC Zwolle klom naar de twaalfde plaats en (belangrijker nog) een gat sloeg van vier punten op de zestiende plaats. Die blijft door het resultaat in Zwolle in handen van Roda JC.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.