Roda JC tegen FC Groningen weer eens naar winst

Na vijf wedstrijden zonder overwinning pakte Roda JC Kerkrade thuis tegen FC Groningen eindelijk weer eens drie punten. Arnaud Sutchuin bezorgde zijn ploeg de volle winst (1-0).

Na de uitstekende start van de competitie waren de resultaten de afgelopen weken wat minder voor Roda JC. De ploeg van trainer Harm van Veldhoven wist achtereenvolgens niet te winnen van NEC, Willem II, Feyenoord, De Graafschap en FC Utrecht. Uitgerekend tegen FC Groningen, dat voor het duel in Kerkrade knap derde stond, maakte Roda een einde aan deze zwakke reeks.

De formatie van Van Veldhoven had aan één doelpunt genoeg. Vijf minuten voor rust maakte Sutchuin de enige treffer van de wedstrijd. Op dat moment was de voorsprong verdiend, maar de tweede helft was voor de bezoekers. Groningen kreeg kansen, maar Przemyslaw Tyton weigerde te capituleren. Aan de andere kant verzuimde Roda om de wedstrijd in de counter te beslissen.

Door de overwinning heeft Roda nu 26 punten uit zestien wedstrijden, waardoor het zesde staat. Groningen heeft er dertig, waardoor het op de derde plaats blijft staan in de Eredivisie. Foto: VI Images