Roda JC te sterk voor onmachtig Heerenveen

SC Heerenveen heeft nog geen oplossing gevonden voor de ontbreken van Afonso Alves. Dat bleek eens te meer tegen Roda JC, dat de Friese club afloste als nummer zes in de Eredivisie (1-0).

Roda JC te sterk voor onmachtig Heerenveen

Om een einde te maken aan de moeizame weken die werden ingeluid door het wegvallen van Afonso Alves kwam SC Heerenveen aanvallend verrassend voor de dag. Het opstellen van Niklas Tarvajävi als derde spits had Roda JC verrast. Coach Raymond Atteveld, die aanvankelijk was begonnen met een driemansdefensie, achtte het noodzakelijk nog voor rust een extra verdediger in het veld te brengen voor middenvelder Boldizsár Bodor.

De ingreep van de Roda-coach had een gunstig bijeffect, want invaller Marcel de Jong stond kort voor rust aan de basis van de 1-0. De Canadese Nederlander vond Andres Oper die met een bekeken schot Heerenveen-keeper Brian Vandenbussche klopte.

De tactische zet betekende ook dat de Limburgse voorsprong niet in gevaar kwam. Roda JC bleef makkelijk overeind, ook omdat SC Heerenveen aanvallend opnieuw onmachtig bleek. De Friese club probeerde het wel maar ook met de inbreng van debutant Age Hains Boersma was die inzet onvoldoende.

Sinds het wegvallen van Afonso Alves is SC Heerenveen terechtgekomen in een moeizame periode. De Friese ploeg heette een belangrijke concurrent voor Feyenoord te zijn. Maar de club van Gertjan Verbeek heeft de zesde plaats moeten inleveren bij Roda JC, dat de klassering kan zien als beloning voor de ongeslagen status in 2007.

Bekijk hier al onze video's