Roda JC steelt een punt bij NAC

Na vijftig minuten leek NAC op een redelijk eenvoudige overwinning af te stevenen. Maar de Bredanaars verslikten zich in de veerkracht van Roda JC. Kevin van Dessel ontfutselde de thuisploeg vlak voor tijd een verdiende zege (2-2).

Coach Henk ten Cate, zijn spelers en de aanhang van NAC zullen een kater overhouden aan het duel. Niet alleen verspeelden zij in de 85ste minuut een overwinning, maar bovendien zagen zij nog voor rust Tamás Petö uitvallen. De Hongaar moest met een knieblessure van het veld en de eerste prognoses wijzen op een kwetsuur aan een kruisband, wat direct het einde van zijn seizoen zou kunnen betekenen.

Toch waren er nog wel lichtpunten voor Ten Cate en zijn ploeg. NAC was het eerste uur de betere ploeg en verdiende de drie punten. Tegenstander Roda JC had niet de vorm, die het vorige week toonde in een prachtig oefenduel met Chelsea (3-3). De verdediging rammelde, de opbouw oogde slordig en de aanval ongevaarlijk.

De thuisploeg nam in de 24ste minuut terecht een voorsprong via Arne Slot, op aangeven van Ali Boussaboun. En in de 51ste minuut verdubbelde Csaba Fehèr de voorsprong, door zeer attent de rebound van een schot van Orlando Engelaar in te schieten.

Totaal onverwacht kwam Roda JC terug in de wedstrijd. Marc Nygaard was als eerste ter plekke om de rebound van zijn eigen kopbal binnen te tikken, waarna Kevin van Dessel in de 85ste minuut een voorzet van Edrissa Sonko binnenkopte.

'We verliezen twee punten. We hadden gewoon moeten winnen', mopperde Alfred Schreuder, aanvoerder van NAC. 'Toch moet ik onze ploeg een compliment geven omdat we zoveel kansen creëerden.'