Roda JC sluit incident rond Danilo af na intern gesprek

Roda JC Kerkrade heeft op de eigen website gemeld dat het na een persoonlijk onderhoud met Danilo Pereira geen verdere stappen onderneemt naar aanleiding van het incident van zondag. De Portugese verdediger barstte in het duel met Heracles Almelo woedend in tranen uit, na een onderonsje met arbiter Tom van Sichem.

Roda JC sluit incident rond Danilo af na intern gesprek

Roda heeft in een gesprek met Danilo kennis genomen van de volledige toedracht en stelt op de eigen website dat het verder niet wil ingaan op de kwestie en de zaak als gesloten beschouwt. Ook de KNVB heeft aangegeven geen verdere actie te ondernemen.

Volgens ploeggenoten van Danilo, onder wie Mitchell Donald (foto), zouden de emoties van Danilo zijn ontstaan door uitlatingen van Van Sichem.

Van Sichem zelf ontkende dat na afloop. 'Hij kreeg een gele kaart voor zijn wegwerpgebaar. Maar ik heb absoluut niets gezegd over zijn moeder. Ik zou ook niet weten wat ik over zijn moeder zou moeten zeggen', aldus de arbiter.

Trainer Ruud Brood gaf zondag al aan dat hij eerst een gesprek wilde hebben met zijn 21-jarige pupil. 'Schijnbaar is er iets voorgevallen in bewoordingen wat hem wel emotioneel raakte. Ik wil het eerst intern goed aanhoren. Maar het maakte hem in elk geval wel heel erg emotioneel', aldus Brood. Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images (klik hier), tenzij anders vermeld.

Bekijk hier al onze video's