Roda JC schakelt Emmen uit en mag nog hopen op promotie

Roda JC Kerkrade mag nog steeds hopen op promotie. De Limburgers zagen in het Parkstad Limburg Stadion tegenstander FC Emmen tot twee keer toe een achterstand goedmaken, maar hadden aan het 2-2 gelijkspel voldoende om in de finale van de play-offs aan te mogen treden tegen NAC Breda of VVV-Venlo. In Emmen was immers al met 1-0 gewonnen.

En die riante marge kreeg al in de zevende minuut een vervolg toen Raymond Gyasi Roda ook in Kerkrade op voorsprong schoot. Mitchell Paulissen bediende de aanvaller met een knap steekballetje.

Boy Deul was bij de inleiding van het openingsdoelpunt de schlemiel van Emmen door uit te glijden. Halverwege het eerste bedrijf maakte hij dat echter helemaal goed. Vanaf ruim twintig meter knalde hij schitterend raak via de binnenkant van de paal. Kort daarna was Deul met een vrije trap zelfs nog dicht bij de tweede goal.

Op slag van rust kwam Roda opnieuw op voorsprong en weer was er een hoofdrol weggelegd voor Paulissen (foto). In vogelvrije positie werd hij aangespeeld door Marc Höcher en kon hij beheerst de chaos in de Emmen-defensie afstraffen.

In de tweede helft ging Emmen op zoek naar de gelijkmaker. Waar Luis Pedro eerst nog de paal raakte, zorgde Roland Bergkamp voor een uiterst spannende slotfase. Hij kon een voorzet van Said Bakkati binnentikken, waardoor Emmen in de slotfase aan een goal genoeg zou hebben gehad om Roda uit te schakelen.

Zover kwam het ondanks een tumultueuze slotfase - Roda bleef met hangen en wurgen overeind - niet, waardoor de Limburgers nog mogen hopen op een rentree in de Eredivisie. Vorig seizoen degradeerden de Limburgers nog als nummer achttien. Emmen kan de eerste promotie naar de Eredivisie uit het hoofd zetten. De finale van de play-offs wordt donderdag en zondag afgewerkt.