Roda JC presteert in 2017 als een keurige middenmoter

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. FC Utrecht ontvangt Roda JC Kerkrade in de lunchwedstrijd van zondag.

Roda JC presteert in 2017 als een keurige middenmoter
Speelronde: 32
Aftrap: zondag 23 april, 12.30 uur
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

• Best of the rest FC Utrecht heeft de luxe dat het al weken kan toeleven naar de play-offs, al wil de ploeg van trainer Erik ten Hag koste wat kost de vierde plaats veiligstellen. Ondanks een opleving is tegenstander Roda JC Kerkrade nog altijd niet zeker van lijfsbehoud. De Limburgers vingen dit weekeinde wel aan boven de streep.

• Tegen geen enkele Eredivisie-club kwam FC Utrecht zo vaak tot scoren als tegen Roda JC Kerkrade, liefst 114 keer. Wedstrijden in Limburg zijn meegerekend. In de laatste vier ontmoetingen maakte FC Utrecht slechts één treffer.

• FC Utrecht incasseerde in de laatste thuisduels (met Willem II en FC Twente) geen treffer. In het seizoen 2013/14 hielden de Domstedelingen voor het laatst in drie achtereenvolgende wedstrijden in De Galgenwaard de nul.

• Sofyan Amrabat was na 31 speelrondes de speler die het meest schoot in dit Eredivisie-seizoen zonder tot scoren te komen. De middenvelder ging al 53 keer zonder succes voor zijn kans.

In Kerkrade leverde deze confrontatie geen winnaar op: 0-0.
In Kerkrade leverde deze confrontatie geen winnaar op: 0-0.

• Roda JC Kerkrade zette afgelopen weekeinde Sparta Rotterdam opzij en kan voor het eerst sinds januari 2016 twee duels op rij winnen in de Eredivisie.

• Op basis van alleen de resultaten in 2017 bezette Roda JC Kerkrade voorafgaand aan dit weekeinde de tiende plaats, op slechts vier punten van nummer zes FC Twente.

• Mikhail Rosheuvel verzorgde sinds de jaarwisseling vier assists namens Roda JC Kerkrade. Dat is er al één meer dan de assistkoning van 2016 bij de Limburgers: Kristoffer Peterson.

• Roda JC Kerkrade moet in de laatste drie wedstrijden nog zeven keer scoren om te voorkomen dat het minst productieve Eredivisie-seizoen in de clubhistorie wordt geëvenaard. In 1973/74 troffen de Limburgers slechts 31 keer doel, nu staat de teller op 25 goals.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.