Roda JC niet langs De Graafschap

Tom Soetaers behoedde Roda JC van een nederlaag (1-1). Voor De Graafschap-keeper Jurgen Wevers betekende de Limburgse goal dat hij een half jaar geleden voor het laatst de nul heeft gehouden.

Jean-Paul van Gastel zette De Graafschap halverwege de eerste helft uit een vrije trap op voorsprong. Maar het probleem bij Doetinchemse ploeg kwam tien minuten na rust weer aan de oppervlakte. De Graafschap zakt terug, maar kan het achterin niet dichthouden. Keeper Jurgen Wevers heeft dit seizoen alleen tegen RBC Roosendaal de nul gehouden. Die wedstrijd eind augustus was de tweede van het seizoen. Wevers kreeg zodoende door toedoen van Tom Soetaers voor de negentiende keer op rij een doelpunt tegen. De laatste 'nul' dateert van een half jaar geleden.

Roda JC kwam niet verder dan de 1-1, zodat De Graafschap nu de laatste plaats in de Holland Casino Eredivisie deelt met FC Groningen. Roda JC mag zich weer 'best of the rest' noemen. De Limburgse formatie moest NEC voor zich dulden, maar passeerde dankzij de 1-1 tegen De Graafschap de Nijmeegse concurrent op doelsaldo.