Roda JC neemt via Ajagun voorschot op lijfsbehoud

Reacties

Roda JC heeft via Abdul Ajagun een zeer belangrijke zege geboekt in de Eredivisie. De Limburgers stonden er erg slecht voor vanwege resultaten op de andere velden, maar in blessuretijd verloste Ajagun zijn ploeg tegen Willem II: 1-0. De ploeg is nog niet veilig in de competitie, maar blijft in ieder geval boven de degradatiestreep staan.

Roda JC neemt via Ajagun voorschot op lijfsbehoud

Vlak boven de degradatiezone voelde Roda de hete adem in de nek van Sparta Rotterdam en NEC, waardoor de Limburgers in de laatste thuiswedstrijd punten nodig hadden om dichter bij lijfsbehoud te komen. Dit bleek ook uit de aanvallende intenties van de thuisploeg. Willem II, dat nagenoeg klaar is in het huidige seizoen, werd naar achteren gedrukt.

Met Gyliano van Velzen en Mikhail Rosheuvel op de flanken had de ploeg veel snelheid in de aanval, maar het was Ajagun die de beste kansen kreeg. Zo schoot hij vlak voor rust in kansrijke positie over. Dit deed Obbi Oularé ook aan de andere kant. De boomlange Belg profiteerde van een slechte terugspeelbal van Christian Kum, maar kreeg de bal niet op doel. Dit was in de eerste helft de enige echte kans van de Tilburgers.

Willem II begon beter aan de tweede helft, maar toen Roda halverwege het tweede bedrijf doorkreeg dat concurrent Sparta op voorsprong kwam tegen FC Twente, werd er een tandje bijgeschakeld. In de virtuele stand stonden de Limburgers namelijk opeens onder de streep. Willem II hield de goede vorm in de tweede helft echter aan, waardoor Benjamin van Leer niet voor het eerst dit seizoen Roda op de been hield.

Aleksei Korotaev, die eigenaar wil worden van Roda JC, blijkt sinds februari al in hechtenis te zitten. Voor de fans van Willem II een uitgelezen mogelijkheid voor een komisch spandoek.
Aleksei Korotaev, die eigenaar wil worden van Roda JC, blijkt sinds februari al in hechtenis te zitten. Voor de fans van Willem II een uitgelezen mogelijkheid voor een komisch spandoek.

Van Leer hield met een knappe redding Jari Schuurman van scoren af en leek er zodoende voor te zorgen dat Roda in ieder geval een punt overhield aan het duel met Willem II. Ajagun kroonde zichzelf echter in de blessuretijd tot matchwinner. Bij de tweede paal kopte hij de cruciale 1-0 binnen. De laatste speelronde blijft ondanks de winstpartij van Roda genadeloos spannend, aangezien Roda, Sparta en NEC nog vechten voor een kans op rechtstreeks lijfsbehoud. Willem II daarentegen is uitgespeeld.

Roda staat momenteel vijftiende met 33 punten, Sparta voetbalden 31 punten bij elkaar. NEC staat met hetzelfde aantal punten zeventiende in de Eredivisie, alleen de nummer vijftien is honderd procent zeker van een nieuw jaar in de Eredivisie. Go Ahead Eagles degradeerde zondagmiddag definitief.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.