Roda JC mogelijk lang zonder Németh na val van trap

Reacties

Roda JC Kerkrade moet mogelijk een fikse domper slikken aan de vooravond van de degradatiekraker tegen NEC van zaterdag: spits Krisztián Németh heeft een teenblessure opgelopen.

Roda JC mogelijk lang zonder Németh na val van trap

De Hongaar is thuis van de trap gevallen en heeft daarmee een scheurtje in een teen opgelopen. Hij is naar verwachting enkele weken uit de roulatie. Hekkensluiter Roda had in de strijd op handhaving juist zoveel hoop gevestigd op Németh, clubtopscorer met acht doelpunten. De aanvaller keerde anderhalve week geleden pas terug in de basis na een schorsing van vijf wedstrijden. Sinds zijn rentree was hij nog niet trefzeker. Scoren is de laatste tijd een probleem voor het hele elftal van trainer Jon Dahl Tomasson: de laatste vier duels lukte het Roda niet.

Geluk bij een ongeluk voor de Kerkradenaren is dat Berry Powel (33) vorige week als back-up voor de spitspositie werd vastgelegd. Ook is Frank Demouge dicht bij een comeback na langdurig blessureleed, al lijkt een plek op de bank tegen NEC voor hem het maximaal haalbare. Hetzelfde geldt voor middenvelder Mark-Jan Fledderus: op de weg terug na een liesblessure. Ten slotte is ook rechtsbuiten Guus Hupperts, die kampt met een enkelblessure, bezig met een race tegen de klok om het cruciale duel met de Nijmegenaren te halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.