Roda JC mist play-offs door blunders van doelman Prus

Roda JC Kerkrade heeft op knullige wijze verloren van FC Utrecht (1-3). De Limburgers gingen mede door twee blunders van doelman Mateusz Prus onderuit. Daardoor loopt Roda een ticket voor de play-offs mis en eindigden de Limburgers als tiende in de Eredivisie.

In de eerste helft was Roda JC de aanvallende ploeg. Een voorsprong bleef echter uit door een prima optreden van Rob van Dijk. Zijn collega in het Roda-doel bracht het er beduidend minder goed vanaf.

Een ogenschijnlijk houdbaar schot van Alexander Gerndt liet de doelman door zijn handen gaan, waardoor Utrecht met een voorsprong de kleedkamers opzocht. Vier minuten na rust ging de sluitpost opnieuw de fout in, door bij een schot van Yoshiaki Takagi traag en niet overtuigend naar de hoek te gaan: 0-2.

Via een goal van Sanharib Malki kwam de spanning terug in de wedstrijd, maar kon Roda niet meer op gelijke hoogte komen. Sterker, via een subtiel stiftje van Frank Demouge kwam er een einde aan de hoop voor Roda: 1-3. Utrecht besluit het seizoen als elfde. Foto: VI Images