Roda JC met basisdebutant, maar zonder ontzag naar Ajax

Reacties

Roda JC Kerkrade-trainer Darije Kalezic wil dat zijn ploeg zaterdagavond (19.45 uur) op bezoek bij Ajax respect heeft voor de Amsterdammers, maar geen ontzag toont. Hij laat tevens verdediger Daryl Werker in de basis debuteren in de Eredivisie.

Roda JC met basisdebutant, maar zonder ontzag naar Ajax

'Een wedstrijd waar je jezelf niet voor hoeft te motiveren', blikt Werker voor de camera van Roda JC Club TV vast vooruit op het duel in Amsterdam. Hij krijgt daarin bijval van zijn trainer Kalezic. 'We willen er negentig minuten lang een wedstrijd van maken. Het lijkt me duidelijk dat Ajax favoriet is en steeds beter gaat spelen. Maar ontzag moeten we niet hebben, respect wel', zegt hij.

Werker mag zijn debuut in de basis maken, omdat Arjan Swinkels eruit ligt met een rugblessure. 'Hij is een speler die nog heel veel moet leren, maar manifesteert zich goed', vertelt Kalezic over zijn keuze voor de jongeling, die nog maar drie keer in de hoofdmacht speelde, steeds als invaller. 'Voor Arjan is het vervelend, maar ik krijg nu de kans om te laten zien', aldus de basisdebutant zelf.

In aanvallend opzicht is Kalezic nog aan het puzzelen. Tijdens de eerste speelronden van dit Eredivisieseizoen posteerde Kalezic Edwin Gyasi regelmatig in de spits, met daarnaast Anco Jansen en na diens vertrek naar Boluspor werd Mitchell Paulissen Gyasi's kompaan. Nu vormen Tomi Juric en Richmond Boakye al vier wedstrijden op rij het spitsenduo.

'Met de twee aanvallers die we nu gebruiken, hebben we heel lang moeten wachten tot ze allebei speelgerechtigd waren', vertelt Kalezic. 'We moeten nu kijken hoe dat loopt. Normaal gesproken moeten zij zich in de basis kunnen handhaven. We zitten nog in de fase dat we niet met een vast elftal spelen, maar voor komende zaterdag wijzig ik, naast Werker, niets.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.