Roda JC maakt bij Excelsior einde aan dramatische reeksen

Roda JC Kerkrade heeft in de negende speelronde van de Eredivisie eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Yannis Anastasiou verlaat de laatste plaats door de nipte zege bij Excelsior: 0-1.

De teller stond na acht wedstrijden op slechts drie punten en daarbij scoorde Roda JC al sinds 13 augustus niet meer in competitieverband. Vrijdag kondigden de Limburgers de terugkeer van Sef Vergoossen aan. De oud-trainer trad in dienst als adviseur technische zaken. Vanaf de tribune zag Vergoossen echter dat Roda JC dramatisch begon aan de wedstrijd.

Excelsior was vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester, maar het vizier stond niet op scherp. Met name Mike van Duinen, ex-Roda JC, kreeg tijdens zijn basisdebuut enkele uitstekende kansen. Halverwege de eerste helft kregen de bezoekers steeds meer grip op de wedstrijd. Op slag van rust was Luigi Bruins namens de thuisclub nog dicht bij een doelpunt, maar na een goede actie schoot hij naast.

Elf minuten na rust kwam Roda JC op voorsprong. David Boysen trok vanaf de linkerkant naar binnen en zorgde voor de eerste treffer van de Limburgers na 596 minuten Eredivisie-voetbal. Excelsior ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook wel mogelijkheden, maar de bezoekers slaagden erin om de overwinning over de streep te trekken.

Roda JC Kerkrade komt door de zege op zes punten uit negen wedstrijden, waardoor het op doelsaldo PEC Zwolle voorbijgaat. Nummer zestien FC Groningen heeft eveneens zes punten. Excelsior blijft op tien punten staan en blijft steken op de tiende plek in de Eredivisie.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}