Roda JC legt van Ajax gehuurde Bonevacia tot 2015 vast

Roly Bonevacia maakt het seizoen definitief af bij Roda JC. De middenvelder van Ajax wordt voor de duur van een half jaar verhuurd aan de Kerkraders en tekent daarna een contract tot medio 2015 in Limburg.

Roda JC legt van Ajax gehuurde Bonevacia tot 2015 vast

'Roly moet aan spelen toekomen in de eredivisie en Roda JC is een prima club voor hem', zegt zaakwaarnemer Mustapha Nakhli tegen Voetbal International. 'Roda JC huurt hem eerst een half jaar en daarna gaat er een nieuw, tweejarig contract in.'

Zaterdag werd al bekend dat Ajax en Roda JC in gesprek waren over een uitleenbeurt. In de zomer van 2013 loopt het contract van Bonevacia af, waardoor hij vanaf dan transfervrij binnengehaald kan worden door Roda.

Bij Ajax had de 21-jarige Bonevacia geen toekomst. Afgelopen zomer kreeg de middenvelder te horen dat er geen plek voor hem is bij het eerste elftal en dat hij zich moest melden bij Jong Ajax. Vorig seizoen werd hij door de Amsterdammers verhuurd aan NAC Breda, waar hij tot achttien competitieoptredens kwam.

Bonevacia maakte in het seizoen 2010/11 voor de eerste en laatste keer zijn opwachting in dienst van Ajax in de Eredivisie, toen de Amsterdammers op 14 augustus 2010 van Vitesse wonnen (4-2).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's