Roda JC laat zich niet verrassen door Bennekom

Roda JC boekte dinsdagavond een makkelijke zege bij de amateurs van Bennekom (6-1). De Limburgers hadden voor rust de buit al binnen en plaatsten zich door de eenvoudige overwinning voor de derde ronde van het KNVB bekertoernooi.

Wiljan Pluim (foto) zette de formatie van trainer Harm van Veldhoven binnen tien minuten spelen op voorsprong. Middenvelder Davy De Beule verdubbelde de marge na een half uur spelen. Opnieuw Pluim en Mitchell Donald tilden de score nog voor rust naar 4-0, waarna bij Bennekom alle hoop op een stunt was vervlogen.

Roda JC deed het na rust beduidend rustiger aan. Toch was het drie minuten na de onderbreking opnieuw raak. Ruud Vormer scoorde de 5-0 en niet veel later was het verdediger Robbie Wielaert die de Limburgers op 6-0 bracht. Kevin Sissing redde namens Bennekom twintig minuten voor tijd de eer en bracht de 6-1 eindstand op het scorebord. Foto: VI Images