Roda JC laat AC Milan ontsnappen

Roda JC was heel dichtbij misschien wel de grootste stunt uit de clubgeschiedenis. Na 120 minuten voetballen in Milaan leken de Limburgers AC Milan alsnog te gaan uitschakelen. Leken, want na twee treffers vanaf elf meter gingen drie spelers de mist in.

Daarmee kreeg de Limburgse superavond niet het gewenste resultaat. En kreeg Roda-doelman Zeljko Kalac niet de waardering die hij verdiende. En zal Eric van der Luer zich nog wel eens achter de oren krabben.

AC Milan bleek namelijk te kloppen en was in gedachte al bezig met de derby tegen Internazionale. Voor rust was het tempo laag en speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Na rust besefte Milan zich dat er meer gebracht moest worden om zeker te zijn van plaatsing voor de kwartfinale. Het tempo ging iets omhoog maar wat de Italianen ook probeerden, Roda-doelman Kalac keerde alle pogingen.

Bij de eerste keer dat Roda de achterlijn bereikte, was het wel direct raak. Garba Lawal passeerde zijn man, zette voor en Mark Luypers schoot de bal met een volley akelig harde volley via de onderkant van de lat voorbij de verbouwereerde Christian Abbiati.

In de resterende 20 minuten, waarvan 15 met tien man omdat Regillio Vrede uit het veld gestuurd werd nadat hij geel kreeg, protesteerde en opnieuw geel kreeg, bleef Roda met kunst en vliegwerk overeind. Ook in de twee extra extra helften, voornamelijk dankzij de indrukwekkende Kalac.

De beslissende strafschoppenreeks begon goed voor de ploeg van trainer Georges Leekens. Yannis Anastasiou en Lawal scoorden, terwijl voor Milan José Mari zijn inzet gekeerd zag door Kalac. Uit de overgebleven drie penaly's wisten achtereenvolgens Tom Soetaers, Luypers en Van der Luer niet te scoren. Kalac redde nog één keer maar kon in zijn eentje niet voorkomen dat Andrea Pirlo en Cosmin Contra Milan alsnog bij de laatste acht schoten.

Bekijk hier al onze video's