Roda JC knokt zich naast Heracles Almelo in pover duel

Reacties

In de laatste wedstrijd van de eerste speelronde van de Eredivisie hebben Roda JC Kerkrade en Heracles Almelo met 1-1 gelijkgespeeld. De Limburgers, met de debuterende trainer Yannis Anastasiou, herstelden zich voor eigen publiek van een matig optreden in de eerste helft.

Roda JC knokt zich naast Heracles Almelo in pover duel

Hoogtepunten waren schaars in het Parkstad Limburg Stadion. Gedurende de eerste helft was het Heracles Almelo dat een overwicht koesterde. De formatie van trainer John Stegeman deelde via Brahim Darri, Iliass Bel Hassani en Jaroslav Navratil speldenprikjes uit tegen het aanvallend fletse Roda JC.

De 0-1 van Navratil kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Nadat de defensie van de thuisploeg er niet in slaagde de bal op te ruimen, rondde de 24-jarige Tsjech twaalf minuten voor rust overtuigend af.

Heracles Almelo viert de 0-1 van Jaroslav Navratil.
Heracles Almelo viert de 0-1 van Jaroslav Navratil.

Roda JC kwam in het tweede bedrijf aanmerkelijk beter voor de dag. De Limburgers lieten de bal veel sneller rondgaan en stichtten via Daniel De Silva (die de anonieme Nestoras Mytides afloste) zo nu en dan gevaar. Het was echter gelegenheidsspits Adil Auassar die de Heracles-defensie de grootste moeilijkheden bezorgde. Nadat de van origine middenvelder al eens de paal had getroffen, sloeg hij in de 72ste minuut wél toe met een schuiver tussen de benen van doelverdediger Bram Castro.

In de slotfase leken beide teams genoegen te nemen met een punt, al kregen Navratil namens Heracles en Mikhail Rosheuvel nog een kansje op de winnende treffer. Zo speelde Heracles voor de derde keer op rij gelijk, na de 1-1 en 0-0 tegen FC Arouca in de Europa League. Door het uitdoelpunt van de Portugese ploeg strandde de ploeg van Stegeman in de derde voorronde.

Roda JC vervolgt de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen Ajax (aftrap 19.45 uur), terwijl Heracles volgende week zondag in eigen huis aantreedt tegen Willem II (aftrap 12.30 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.