Roda JC Kerkrade hoopt op Labylle en denkt aan Höcher

Roda JC Kerkrade is druk doende de selectie te renoveren na een sportief zeer teleurstellend seizoen. Leroy Labylle (foto) moet de vierde aanwinst worden.

Roda JC Kerkrade hoopt op Labylle en denkt aan Höcher

De club ontsnapte ternauwernood aan degradatie uit de Eredivisie en streeft nu volgens trainer Ruud Brood naar een 'meer uitgebalanceerde groep' vol karakterjongens. De voorbije week verzekerde Roda zich al van de komst van verdedigers Henk Dijkhuizen (Sparta Rotterdam), Ard van Peppen en Guy Ramos (beiden RKC Waalwijk).

Op korte termijn hoopt de club de volgende nieuwelingen te begroeten. Hoog op de lijst staat Labylle (22), verdediger annex middenvelder van MVV Maastricht. De Belg werd de afgelopen maanden met veel clubs in verband gebracht, maar laat weten dat de kans op een overgang naar de provinciegenoot 'op dit moment het grootst is'.

Volgens Labylle zijn contractonderhandelingen echter nog niet begonnen. Roda zal zelf niet in staat zijn de transfersom te betalen en lijkt afhankelijk van externe investeerders. Ook kan Tiny Ruijs, de trainer van de A-jeugd in wie MVV de gewenste nieuwe hoofdcoach ziet, worden ingezet in de onderhandelingen.

Ondertussen zijn er ook contacten gelegd met Marc Höcher. De 28-jarige aanvaller is transfervrij na het verstrijken van zijn contract bij Willem II. Hij voerde al een gesprek met Brood. Het tweetal werkte eerder samen bij Heracles Almelo, waar het nog wel eens tot een botsing kwam. Toch lijkt een hereniging aanstaande. (Geert-Jan Jakobs)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen