Roda JC kan profiteren van heimwee Lukoki

Reacties

Jody Lukoki (23) lijkt na een jaar alweer afscheid te nemen van het Bulgaarse Ludogorets. Roda JC Kerkrade biedt mogelijk soelaas voor de aanvaller.

Roda JC kan profiteren van heimwee Lukoki

Lukoki verliet PEC Zwolle vorig jaar voor een buitenlands avontuur, maar moest het afgelopen seizoen genoegen nemen met een rol als invaller. In competitieverband stond de bij Ajax opgeleide buitenspeler slechts drie keer in de basis.

Dat Lukoki nu zijn zinnen heeft gezet op een al dan niet tijdelijk vertrek heeft vooral te maken met privéredenen: hij kampt met heimwee en mist zijn gezin. Roda JC kan mogelijk profiteren.

Technisch directeur Ton Caanen sprak eerder al met Lukoki, die open staat voor de Limburgse Eredivisionist. Daar zou hij herenigd worden met Yannis Anastasiou, voormalig assistent-coach van Jong Ajax. Die ziet een hernieuwde samenwerking zeker zitten.

'Jody is bloedsnel, een echte buitenspeler', zegt de Griek. 'Wij hebben voorin en op de flanken zeker nog versterking nodig. Maar ik heb afgelopen seizoen weinig van Jody gezien, dus we moeten goed beoordelen hoe hij eraan toe is. En het is natuurlijk de vraag wat financieel mogelijk is.'

Ludogorets zou de vraagsom hebben bepaald op het bedrag dat de club vorig jaar zelf overmaakte aan PEC Zwolle: één miljoen euro. Het kamp-Lukoki hoopt op een verlaagd prijskaartje. Zo niet, dan lijkt een komst op huurbasis de enige mogelijkheid voor Roda.  Hetzelfde geldt voor NEC en Willem II, die zich inmiddels ook hebben gemeld bij de zaakwaarnemer van de vleugelspeler. (Roy van den Berghe en Geert-Jan Jakobs)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.