Roda JC in ondertal wint in extra tijd van RKC

Reacties

Het duel tussen Eredivisiedegradanten Roda JC Kerkrade en RKC Waalwijk in de Jupiler League is vrijdagavond geëindigd in een overwinning voor de Limburgers. De winnede treffer viel pas in de extra tijd door de net ingevallen Nayib Lagouireh: 3-2.

Roda JC in ondertal wint in extra tijd van RKC

Voor beide ploegen was het een hernieuwde kennismaking met het tweede vaderlandse voetbalniveau, al was het voor de ene club weliswaar wat langer geleden dan voor de andere. RKC kwam in 2011, toen het kampioen werd, voor het laatst uit in de Jupiler League, terwijl Roda JC in het seizoen 1972/73 voor het laatst in de Eerste Divisie actief was.

De rentree beviel Roda JC beduidend beter. De Limburgers waren in het eerste kwartier al vele malen beter dan de Brabanders, voordat de bedrijvige Marc Höcher er 1-0 van maakte. Hij kreeg de bal na een schitterende aanval in zijn voeten, kapte directe tegenstander Derwin Martina uit en schoot simpel raak. Er leek vervolgens niets aan de hand voor Roda JC, totdat het duel een bizarre paar minuten kende.

Strafschoppen
RKC leek namelijk volledig terug in de wedstrijd te komen omdat het een strafschop kreeg. Guy Ramos (foto, rechts), die al zo vaak rood kreeg, sloeg een inzet van debutant Malcolm Esajas van de lijn en kon vertrekken. Het was voor Ramos alweer de tiende rode kaart in een competitiewedstrijd en de tweede (na 2012) op de eerste speeldag van de competitie.

Roda-doelman Bram Verbist stopte vervolgens echter de penalty van Sander Duits én de rebound van Arsenio Valpoort (foto, links). Dertig seconden later schoot Wiljan Pluim aan de andere kant zelfs de 2-0 binnen. Toch viel er vlak voor de pauze alsnog een Waalwijkse treffer. Esajas stond na een RKC-corner helemaal vrij en schoot met links kiezelhard raak: 2-1.

Arsenio Valpoort (l) juicht met Malcolm Esajas (r) mee nadat laatstgenoemde de aansluitingstreffer van RKC heeft gemaakt.
Arsenio Valpoort (l) juicht met Malcolm Esajas (r) mee nadat laatstgenoemde de aansluitingstreffer van RKC heeft gemaakt.

Na de pauze kreeg RKC wederom een strafschop, omdat de van de amateurs van Kozakken Boys overgekomen Ismaël Yildirim onderuit werd gehaald. Dit keer was het Sandro Calabro, een andere debutant, die mocht aanleggen. Hij faalde niet: 2-2. Ondanks dat RKC in de slotfase het meest aandrong, won Roda JC het duel. Nayib Lagouireh stond pas koud in het veld toen hij in de extra tijd de 3-2 binnenschoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.