Roda JC in laatste kwartier ten onder bij PSV

De 4-1 overwinning voor PSV was geflatteerd. Roda JC had immers tot een kwartier voor het einde PSV bij de keel. Jefferson Farfán, terug van weggeweest, maakte duidelijk waarom er zo naar zijn rentree werd uitgekeken.

Arouna Koné krijgt vaker het verwijt dat hij zijn technische bagage niet laat uitbetalen in doelpunten. Dat bleek eens te meer tegen zijn oude club Roda JC, dat mede door de ongelukkige afronding van de PSV-spits mocht blijven dromen van een mooi resultaat in Eindhoven.

De Ivoriaan maakte met zijn gebrek aan schotvaardigheid ook duidelijk waarom bij PSV met smart werd uitgekeken naar de rentree van Jefferson Farfán. De Peruaan, die enkele weken aan de kant was gebleven door een hersenschudding, bevestigde dat een kwartier voor het einde. Farfán, in de rust ingebracht, speelde zich knap vrij en verraste Roda-goalie Vladan Kujovic bij de eerste paal.

De gelijkmaker markeerde het begin van een fatale periode voor Roda JC. Niet alleen kreeg Jan-Paul Saeijs in een tijdsbestek van vijf minuten twee gele kaarten, maar een punt bleek ook door de Limburgse vingers te glippen. Alex bracht PSV met een balletje achter het standbeen de overwinning, die dankzij Ismael Aissati en Roy Beerens in de slotfase in veilige haven werd gebracht.

De goal van Alex werd met opluchting verwelkomd, omdat PSV mede door de missers van Koné zo lang tegen de vroeg opgelopen achterstand aanhikte. Al na vijf minuten had de Eindhovense formatie de achtervolging moeten inzetten. Aanvaller Tardelli leed op eigen helft knullig balverlies, waarvan uiteindelijk Davy De Fauw profiteerde. De Belg schoot raak op aangeven van Marcel Meeuwis. Maar evenals afgelopen seizoen kon Roda JC de voorsprong niet laten uitmonden in een positief resultaat.