Roda JC haalt Poepon terug naar de Eredivisie

Reacties

Rydell Poepon keert terug op de Nederlandse velden. De spits tekent tot het eind van het seizoen bij Roda JC Kerkrade, dat een optie heeft bedongen voor een extra jaar.

Roda JC haalt Poepon terug naar de Eredivisie

Poepon speelde het afgelopen halfjaar voor FK Qarabag, waarmee hij zelfs Europa League speelde. Zijn contract werd daar echter ontbonden, zodat de Limburgers geen transfersom hoeven te betalen voor de 28-jarige spits. Poepon, die ook nog een seizoen bij het Franse Valenciennes FC actief was, is met Roda toe aan zijn zevende Eredivisie-club.

Na Ajax, Willem II, Sparta Rotterdam, De Graafschap (waar hij al samenwerkte met huidig Roda-trainer Darije Kalezic), ADO Den Haag en NAC Breda strijkt de aanvaller nu dus neer in Limburg. 'Poepon is een sluwe spits die bekend is met het spelen in de Eredivisie. Hij heeft overal bewezen dat hij doelpunten kan maken', laat technisch directeur Ton Caanen weten op de clubsite.

Poepon, die zich dinsdag bij de selectie voegt, is in Kerkrade de opvolger van Richmond Boakye. De Ghanees werd gehuurd van Atalanta Bergamo, maar kon geen onuitwisbare indruk achterlaten. De spits kwam negen competitiewedstrijden in actie, maar wist daarin geen enkele keer het net te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.