Roda JC geeft zekere zege uit handen

Excelsior heeft zijn eerste punt te pakken. De ploeg van Ton Lokhoff mag daar Roda JC dankbaar voor zijn (3-3).

Roda JC geeft zekere zege uit handen

Excelsior-trainer Ton Lokhoff had vooraf zijn spelers voorgehouden 'niet alleen tegen te houden'. Dit advies bleek niet geheel goed te zijn uitgelegd, want de Rotterdammers keken binnen een kwartier tegen een 2-0 achterstand aan.

Roland Lamah was de gevierde man in Kerkrade. De Belgische belofte bereidde de 1-0 (knappe kopbal Willem Janssen) voor en rondde drie minuten later een soepele Roda-aanval fraai af. Niet veel later had hij de 3-0 op zijn voet, maar hij schoot keihard over na doelman Ronald Graafland al te hebben gepasseerd.

Roda JC kon het zich veroorloven gas terug te nemen en toch via Jan-Paul Saeijs de marge vergroten. Twee strafschoppen boden Excelsior de kans nog wat positiefs te laten zien. Geert den Ouden benutte de eerste goedkope penalty, maar schoot bij de tweede kans hoog over.

Het paste in het schamele spel van Excelsior. Maar dat het verweer toch het eerste punt van het seizoen opleverde, was mede te danken aan de terugval van Roda JC. Johan Voskamp profiteerde van het slappe Limburgse spel, waarna in de slotfase de invaller de wedstrijd een uitslag meegaf die niemand had verwacht: 3-3.

Bekijk hier al onze video's