Roda JC geeft machteloos NEC les in effectiviteit

Roda JC heeft in het uitduel met NEC een 2-0 overwinning geboekt. In een matige wedstrijd was de Limburgse ploeg veel effectiever dan de krachteloze Nijmegenaren.

Roda JC geeft machteloos NEC les in effectiviteit

Door de schorsing van Ruud Vormer kreeg Sebastian Svård bij Roda JC zijn eerste basisplaats toebedeeld van coach Harm van Veldhoven. NEC-trainer Wiljan Vloet miste Bram Nuytinck zodat Lorenzo Davids linksback speelde bij de thuisploeg.

De ploegen waren duidelijk niet in hun beste vorm en legden een matige wedstrijd op de mat. De thuisploeg was alleen kansrijk doordat Przemyslaw Tyton een onzekere indruk maakte onder de lat bij de Limburgers.

Binnen het kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong. Laurent Delorge strafte slap uitverdedigen van Patrick Pothuizen af en bediende Willem Janssen die de tijd nam om van dichtbij de bal tegen de touwen te jagen.

De thuisploeg kon er maar niets tegenover zetten en was in aanvallend opzicht behoorlijk machteloos. Het afwachtend spelende Roda JC leunde achterover en kon de wedstrijd met de voorsprong op zak eenvoudig controleren.

In de 66ste minuut lanceerde Janssen Mads Junker die eenvoudig zijn twaalfde treffer van dit seizoen kon maken. Buiten een spectaculaire omhaal van Pothuizen kwam NEC niet meer in de buurt van een doelpunt en moest het de dertiende nederlaag van het seizoen, inmiddels de vierde op rij, incasseren.

De zege van Roda JC kreeg in de slotfase nog een lelijke smet. Anouar Hadouir zag rood na een even schandalige als onbegrijpelijke overtreding op Niels Wellenberg. De verdediger moest met een brancard worden weggedragen.

Bekijk hier al onze video's