Roda JC geeft FC Groningen in Kerkrade flink pak slaag

Roda JC heeft FC Groningen gemakkelijk verslagen. In Kerkrade eindigde de wedstrijd, waarin de noorderlingen teleurstellend presteerden, in 4-1. Het was de eerste overwinning voor Roda sinds 20 januari.

Al binnen een minuut stond de Limburgse ploeg op voorsprong. Na balverlies van de Groningers profiteerde Frank Demouge optimaal met een fraaie uithaal: 1-0. Het was de vierde keer dit seizoen dat Roda binnen de eerste minuut de score openden. Sanharib Malki lukte dat driemaal eerder. De bezoekers herstelden zich dit keer echter snel: vijf minuten later stond het alweer gelijk.

Een hard schot van Michael de Leeuw kon door doelman Filip Kurto niet worden gecontroleerd. De keeper liet de bal daardoor los, waarop aanvaller David Texeira in de zevende minuut attent reageerde: 1-1.

Na de spectaculaire openingsfase namen beide ploegen wat gas terug. In de dertigste minuut brak Roda opnieuw uit, doordat Mitchell Donald Guus Hupperts voorzag van een mooie steekbal. Met een schot door de benen van Groningen-keeper Marco Bizot zette Hupperts de Limburgers opnieuw op voorsprong.

De 2-1 kwam als een klap in het gezicht voor Groningen, terwijl het bij Roda juist motiverend werkte. Op slag van rust stond De Trots van het Noorden voor een zware klus, toen Demouge de stand met een simpele intikker op 3-1 bepaalde.

Een zware klus die dan ook niet meer geklaard werd. De tweede helft was namelijk nog geen vijf minuten oud of Malki bracht de ploeg van trainer Robert Maaskant de nekslag toe. Op aangeven van Donald schoot de Syriër de bal hard in de goal: 4-1.

Daar bleef het bij in Kerkrade. Door de zege deelt Roda JC de vijftiende plaats met AZ. FC Groningen verspeelt dure punten in de strijd om de Europese play-offs, aangezien de achterstand op ADO Den Haag (dat een duel minder heeft gespeeld) drie punten is.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.