Roda JC en Tottenham Hotspur praten over samenwerking

Roda JC en Tottenham Hotspur praten binnenkort verder over hun geplande samenwerking. De clubs werden begin dit jaar bij elkaar gebracht door Ton Caanen (foto), met wederzijdse bezoekjes als resultaat.

Roda JC en Tottenham Hotspur praten over samenwerking

Dankzij het werk van de onlangs bij het Griekse Veria opgestapte Limburgse trainer gaan gaan algemeen directeur Marcel van den Bunder en technisch manager Leon Vlemmings komende maand naar Londen voor een volgende ontmoeting. Tottenham zoekt naar een partnerclub in West-Europa, onder meer om jonge spelers uit de eigen opleiding te laten rijpen.

'Ik verwacht dat we de eerste helft van oktober die kant op gaan', vertelt Van den Bunder in gesprek met Voetbal International. 'Van beide kanten is er echt de intentie te gaan samenwerken, op allerlei vlakken. Dan moet je ook denken aan kennisoverdracht tussen trainers, stages... Het hele verhaal is er dus niet op gericht even snel wat spelers te huren.'

Roda zou niet de eerste Nederlandse club zijn die een samenwerkingsverband zou aangaan met een club uit de Engelse Premier League. Vitesse heeft dankzij eigenaar Merab Jordania nauwe banden met Chelsea, dat dit seizoen zes spelers op huurbasis in Arnhem laat voetballen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen