Roda JC en Sparta Rotterdam komen elkaar overal tegen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Roda JC Kerkrade en Sparta Rotterdam staan zaterdagavond tegenover elkaar in een typische kelderkraker.

Roda JC en Sparta Rotterdam komen elkaar overal tegen
Speelronde: 31
Aftrap: zaterdag 15 april, 18.30 uur
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

• Hoewel Roda JC Kerkrade vier punten uit de laatste twee wedstrijden peurde, vingen de Limburgers deze speelronde aan op de zeventiende plaats. De achterstand op Excelsior, NEC én Sparta bedraagt maar één punt. De Rotterdammers werkten zichzelf afgelopen week in de nesten door de derby tegen Excelsior te verliezen (2-3).

• Roda JC Kerkrade fungeerde in het kader van de Eredivisie 34 keer eerder als gastheer van Sparta Rotterdam. De Limburgers triomfeerden in achttien van die duels, kwamen elf keer een gelijkspel overeen en gingen vijf keer onderuit tegen de Rotterdammers.

• De laatste vier bezoekjes aan Roda JC Kerkrade resulteerden voor Sparta Rotterdam allemaal in een nederlaag. Opmerkelijk genoeg gebeurde dat in vier verschillende competities: de Eredivisie, de Jupiler League, de play-offs om promotie/degradatie en de strijd om de KNVB-beker.

• Roda JC Kerkrade trof in zijn laatste drie Eredivisie-duels minimaal eenmaal doel. De formatie van trainer Yannis Anastasiou zette deze jaargang nog geen reeks neer van vier achtereenvolgende competitiewedstrijden met één treffer.

Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en Roda JC Kerkrade in een 2-2 gelijkspel nadat de Limburgers een 0-2 voorsprong uit handen gaven.
Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en Roda JC Kerkrade in een 2-2 gelijkspel nadat de Limburgers een 0-2 voorsprong uit handen gaven.

• Opmerkelijk is dat liefst vijf van de laatste zeven treffers van Roda JC Kerkrade werden gemaakt met het hoofd.

• Roda JC Kerkrade baarde tijdens de winterse transferperiode opzien door liefst negen spelers aan te trekken. Slechts drie van hen stonden vaker dan tweemaal in de basis: Mohamed El Makrini (zes keer), Gyliano van Velzen (zes) en Ognjen Gnjatic (vijf).

• Sparta Rotterdam bleef in zijn laatste twee uitduels in de Eredivisie droog staan. Het overkwam de ploeg van trainer Alex Pastoor tegen achtereenvolgens Vitesse (5-0) en SC Heerenveen (3-0).

• Nu we het toch over Pastoor hebben: in zijn Eredivisie-loopbaan incasseerden de ploegen van deze oefenmeester tot nu toe 249 treffers. Een negatieve mijlpaal is dus dichtbij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.