Roda JC duwt Cambuur dieper in de problemen

Reacties

Roda JC Kerkrade heeft afstand genomen van de degradatiezone door een 0-1 zege bij SC Cambuur. De Leeuwarders blijven daardoor laatste, met de cruciale degradatiekraker tegen De Graafschap voor de boeg.

Roda JC duwt Cambuur dieper in de problemen

Voor Cambuur was het thuisduel met Roda een van de op papier makkelijkste resterende duels van het seizoen, maar de club slaagde er in de eerste helft niet in om een vuist te maken. Roda lukte dat evenmin. Het resulteerde in een rommelige wedstrijd met amper doelpogingen. Roda schoot voor rust geen enkele keer tussen de palen en Cambuurs eerste serieuze schot liet tot de extra tijd op zich wachten. Toen knalde Jack Byrne op de vuisten van Benjamin van Leer.

Vlak na rust greep Roda plots de leiding. Tom Van Hyfte kopte mooi raak, maar de strakke voorzet vanaf links van Georgiy Zhukov was misschien nog wel fraaier. Daarna volgde een offensief van Cambuur, maar het was Roda dat bijna de tweede goal maakte. Een kiezelharde knal van Mike van Duinen belandde op de lat. Even eerder had Farshad Noor zich al van afstand laten gelden.

In de slotfase trachtte Cambuur een groot offensief te lanceren met het inbrengen van Kevin van Veen, Furdjel Narsingh en Xander Houtkoop. Het resulteerde in de 79ste minuut in een grote kans voor Van Veen, maar Van Leer pareerde zijn schot. Direct daarna bood Cambuur-captain Erik Bakker met een dramatische pass onbedoeld een honderdprocentkans aan Rydell Poepon. De spits was genadig voor de thuisclub, door op de paal te mikken. Vier minuten later kwam Cambuur weer goed weg, want toen kopte Poepon na een corner op de paal.

Daarna waren de kansen weer voor Cambuur, maar Van Leer hield de Limburgers tot twee keer toe op de been. Door de zege neemt Roda afstand van de zestiende plaats. Het gat met Excelsior bedraagt nu zes punten. Cambuur staat met zestien punten laatste. Over twee weken, na de interlandperiode, volgt het cruciale bezoek aan directe concurrent De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.