Roda JC boekt eindelijk overwinning buiten Kerkrade

NEC had de twijfelachtige eer om na acht maanden de eerste tegenstander te worden die op eigen veld ten onder ging tegen Roda JC Kerkrade (1-2).

Roda JC boekt eindelijk overwinning buiten Kerkrade

NEC had in Roda JC Kerkrade ogenschijnlijk de ideale tegenstander om de goede reeks een vervolg te geven. Na FC Utrecht en Feyenoord moest de Limburgse ploeg het derde slachtoffer op rij worden. De beroerde resultaten op vreemde bodem – dit seizoen vijf duels, vijf nederlagen – van de tegenstander ten spijt, NEC bleef met lege handen achter.

Roda JC, dat op 6 maart 2011 voor het laatst buiten Kerkrade won, had weinig te duchten van NEC. De Nijmeegse ploeg stelde offensief teleur en kreeg vroeg in de tweede helft een eerste vergeefse wake-up call. Maar de treffer van Sanharib Malki werd een kwartier voor het einde gevolgd door de 0-2 van Wiljan Pluim.

NEC bracht een minuut na de 0-2 via Melvin Platje de spanning terug, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam de ploeg van trainer Alex Pastoor niet. Door het resultaat in Nijmegen passeerde Roda JC zijn tegenstander NEC op de ranglijst. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's