Roda JC bluft SC Heerenveen af in Kerkrade

SC Heerenveen is uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. Op bezoek bij Eerstedivisionist Roda JC Kerkrade ging de ploeg van trainer Dwight Lodeweges met 2-1 onderuit. De jarige debutant Rigino Cicilia en Mitchel Paulissen trokken de overwinning over de streep.

Roda bleek tegen Eredivisionist Heerenveen de beter voetballende ploeg, maar kwam uiteindelijk tot scoren dankzij een blunder van doelman Kristoffer Nordfeldt. De Zweed kreeg een bal teruggespeeld en poogde die pass door het midden weg te werken. De bal kwam echter via een Roda-aanvaller voor de voeten van Rigino Cicilia terecht. De spits zette zijn twintigste verjaardag luister bij door in een keer doeltreffend uit te halen.

Diezelfde Cicilia was na ruim een uur spelen opnieuw gevaarlijk toen hij vanaf de rechterkant op het doel van Nordfeldt afstormde. De aanvaller loste een schot dat wat weghad van een voorzet, maar Danny Schreurs verzuimde om de bal binnen te werken.

Slotoffensief
Naarmate de klok de negentig minuten naderde, nam de spanning aan beide kanten toe. In een poging de verdedigende muur van Roda te slechten bracht Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges Morten Thorsby in om een slotoffensief wat kracht bij te zetten en dat bleek een gouden zet. De Noor bracht de Friezen namelijk vijf minuten voor tijd terug in de wedstrijd door een voorzet van Luciano Slagveer binnen te koppen.

Maar nog geen minuut later stelde Mitchel Paulissen al orde op zaken. Hij werd door Pluim alleen voor Nordfeldt gezet en in twee instanties (zijn eerste poging werd geblokt) werkte hij de bal van dichtbij in het doel. Met dat doelpunt schakelde hij Heerenveen uit in het KNVB-bekertoernooi en verzekerde hij Roda JC van deelname aan de derde ronde.