Roda JC bezig aan slechtste seizoen ooit

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Laagvliegers Roda JC en Go Ahead Eagles verzorgen de opening van speelronde 23.

Roda JC bezig aan slechtste seizoen ooit
Speelronde: 23
Aftrap: vrijdag 17 februari, 20.00 uur
Scheidsrechter: Pol van Boekel

• Roda JC vangt deze speelronde aan op de zeventiende plek, met net zoveel punten als hekkensluiter ADO Den Haag. Go Ahead Eagles staat nét boven de degradatiestreep met twee punten meer dan Roda JC.

• In Eredivisie-verband stonden Roda JC en Go Ahead Eagles negentien keer eerder tegenover elkaar in Kerkrade. De Limburgers kraaiden tien keer victorie, driemaal triomfeerde Go Ahead Eagles en zes keer bleef een winnaar uit.

• De laatste veertien keer dat een confrontatie tussen Roda JC en Go Ahead Eagles op het programma stond in de Eredivisie (duels in Deventer meegerekend), kwam er altijd een winnaar uit. Het laatste gelijkspel dateert alweer van mei 1987 (2-2).

• Roda JC maakte dit Eredivisie-seizoen al gebruik van de diensten van 29 spelers. Het clubrecord staat op 33 en dateert uit de afgelopen jaargang.

Eerder dit seizoen eindigde het duel in Deventer in een 2-0 zege voor Go Ahead.
Eerder dit seizoen eindigde het duel in Deventer in een 2-0 zege voor Go Ahead.

• Na 22 speelrondes totaliseerde Roda JC slechts zeventien punten, de slechtste score van de Limburgers ooit in dit stadium van de competitie. Vanzelfsprekend zijn alle resultaten gecorrigeerd volgens het systeem van drie punten voor een zege.

• Go Ahead Eagles zette de afgelopen twee duels, met NEC en ADO Den Haag, in winst om. De laatste keer dat de Deventer equipe drie keer achtereen triomfeerde, was in het seizoen 1994/95.

• Liefst negentien spelers van Go Ahead Eagles maakten dit seizoen al een doelpunt of verzorgden een assist. Bij geen enkele andere Eredivisie-club ligt dit aantal zo hoog.

• Go Ahead Eagles wacht dit Eredivisie-seizoen nog altijd op een clean sheet in een uitwedstrijd. De laatste keer dat de Deventer formatie dit realiseerde was op 19 april 2015, bij Feyenoord (0-1 winst).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.