Roda in slotfase met negen man ten onder bij Cambuur

Reacties

SC Cambuur heeft in de blessuretijd negen man van hekkensluiter Roda JC alsnog op de knieën gedwongen. Na het missen van een hele rits kansen leek een zege er voor de Leeuwarders niet meer in te zitten, maar rode kaarten voor Kees Luijckx en Guy Ramos (beiden twe keer geel) zorgden ervoor dat Paco van Moorsel alsnog de 1-0 kon binnen prikken.

Roda in slotfase met negen man ten onder bij Cambuur

Voor Roda worden de zorgen groter en groter. De ploeg van trainer Jon Dahl Tomasson verloor voor de vijfde keer op rij en is nog steeds hekkensluiter. Cambuur vergroot bovendien de onderlinge afstand naar zeven punten.

Al direct in de beginfase kreeg Roda een enorme kans, maar Mitchell Donald schoof de bal voor een leeg doel naast. Ook de van een vijf duels durende schorsing teruggekeerde Krisztián Németh kon namens Roda niet het eerste doelpunt in drie duels laten noteren. Beide ploegen kregen in de eerste helft meer mooie kansen, maar scoorden niet.

Cambuur mocht het zichzelf aanrekenen dat het niet eerder 1-0 werd, want een serie fraaie kansen werd om zeep geholpen. Zo kon Barto de bal niet in een leeg doel schuiven door een ultieme redding van Ard van Peppen. Elvis Manu rook uit de daaropvolgende corner aan een treffer, maar opnieuw had Kurto een antwoord. Een seconde later was dat niet nodig, want Manu hield nota bene zelf het vliegende schot van Jody Lukoki uit het Roda-doel door ongelukkig de inzet van zijn ploeggenoot te blokken.

Wanhoop
Tot wanhoop van het thuispubliek hielp ook Barto nog eens twee fraaie kansen om zeep. De rode kaarten brachten daarom uitkomst, juist op het moment dat het niet meer leek te lukken. Roda eindigde met negen man, door een tweede gele kaart voor Luijckx en kort daarna volgde Ramos zijn voorbeeld. Van Moorsel werd tot overmaat van ramp voor de Limburgers nog matchwinner. Hij kon binnen tikken na goed voorbereidend werk van Barto.

Met de eerste zege ooit op Roda pakt Cambuur dure punten in de strijd tegen degradatie. Roda blijft laatste, waarbij het onder Tomasson van de zeven duels maar één keer won. Bovendien zullen Luijckx en Ramos, het centrale duo, een schorsing uit moeten zitten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.