Roda huurt voormalige Juventus-spits van Atalanta

Reacties

Roda JC Kerkrade huurt Richmond Boakye dit seizoen van Atalanta Bergamo. De 22-jarige Ghanees is na Daniel de Silva de tweede speler die de Serie A deze zomer verruilt voor de Limburgse Eredivisie-club.

Roda huurt voormalige Juventus-spits van Atalanta

Roda huurde De Silva eerder deze maand al van AS Roma. De achttienjarige Australiër krijgt in de Roda-aanval nu gezelschap van Boakye, die vorig jaar tekende voor de Italiaanse werkgever van Marten de Roon na een weinig succesvolle periode bij Juventus. De regerend kampioen van Italië nam de achtvoudige international in 2012 over van Genoa, waarvoor hij slechts zeven keer in actie kwam. Op huurbasis bij Sassuolo presteerde Boakye wél. In de seizoenen 2011/12 en 2012/13 scoorde hij 23 keer in 69 duels voor de toenmalige Serie B-club.

Vorig seizoen scoorde Boakye in de Serie A drie keer voor Atalanta. Een jaar eerder was hij namens Elche goed voor zes treffers in de Primera División. Roda-directeur Wim Collard is na het vertrek van Anco Jansen naar Boluspor dan ook verheugd met zijn komst. 'Boakye is een sterke aanvaller met ervaring in de Serie A en de Primera División. Vanzelfsprekend zijn wij erg blij dat hij onze aanvalslinie komt versterken. Met Richmond in de gelederen hebben we meer mogelijkheden voorin.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.