Roda en Ramos balen van hardnekkige achillespeesblessure

Roda JC dacht afgelopen zomer een slimme aankoop te doen met Guy Ramos van RKC, maar de verdediger wacht nog altijd op zijn debuut. Door een hardnekkige blessure is hij dit jaar niet meer inzetbaar.

Roda en Ramos balen van hardnekkige achillespeesblessure

Roda JC zal voorlopig ook nog  geen beroep kunnen doen op Guy Ramos (28). De  Kaapverdische verdediger  kwam afgelopen zomer over van RKC Waalwijk,  maar wacht nog altijd op  zijn debuut in Kerkrade.  In de voorbereiding liep hij een achillespeesblessure op en daar worstelt hij nog steeds mee. Sinds begin deze maand revalideert hij bij de KNVB in Zeist. 

Trainer Ruud Brood durft  geen datum aan Ramos'  terugkeer te koppelen.  'Maar dat zal ongetwijfeld na de winterstop zijn', zegt de coach. 'Guy baalt verschrikkelijk, hij wil zich  dolgraag bewijzen. Maar ook voor Roda is zijn blessure heel vervelend.  Komende zaterdag had ik hem bijvoorbeeld goed kunnen gebruiken.'

Brood doelt op het uitduel met AZ van komend weekeinde, waarin hij geen beroep kan doen op de geschorste  linksback Ard van Peppen (ook ex-RKC).  Spits Frank Demouge is eveneens niet van de partij door een schorsing. Verder zijn de langdurig  geblesseerden Davy  De Beule en Martijn  Monteyne niet inzetbaar. 

Brood: 'Het wordt een behoorlijke uitdaging. Sowieso is AZ een ploeg waarin ik eigenlijk geen zwakke plekken zie. Maar wij hebben eerder dit seizoen bewezen dat wij het elke tegenstander lastig kunnen maken.’           

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen