Roda en Heracles pakken een punt in doelpuntrijk duel

Aan een doelpuntrijke wedstrijd hebben Roda JC Kerkrade en Heracles Almelo een punt overgehouden. In de slotfase sleepten de Limburgers een punt uit het vuur door een eigen doelpunt van Christian Dorda (3-3).

Al binnen de minuut was het raak in Kerkrade. Everton liet zien waarom zijn carrière als aanvaller een stuk succesvoller is dan als verdediger, aangezien hij de bal klungelig verspeelde in zijn eigen strafschopgebied. Op aangeven van Laurent Delorge profiteerde Sanharib Malki optimaal: 1-0.

De bliksemstart van de Kerkraders was slechts een momentopname, aangezien de Heraclieden zich goed herstelden. Na voorbereidend werk van Dario Vujicevic trok Marko Vejinovic de stand gelijk. Ninos Gouriye zette zijn ploeg vervolgens met een zeer fraai doelpunt op voorsprong. De aanvaller legde de bal prachtig achter Roda-keeper Filip Kurto.

Waar Roda de eerste helft sterk begon, was het na de hervatting de beurt aan Heracles. In de 46ste minuut maakte Dario Vujicevic, met geluk in de afronding, de 3-1. Opmerkelijk, aangezien de ploeg tot voor de wedstrijd pas vijf treffers in negen wedstrijden incasseerde.

Na de goal van Vujicevic ging het spel enigszins gelijk op, maar waren de Limburgers gretiger op zoek naar een doelpunt. Het resulteerde in de 57ste minuut in de aansluitingstreffer van Danilo Pereira. Na de goal van de Portugees regende het kansen in Kerkrade. In de slotfase hield Roda alsnog een punt over aan het duel. Een kopbal van Dorda in eigen doel betekende 3-3.

Daardoor staat Roda momenteel op de vijftiende positie. Heracles deelt de negende plaats met AZ.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.