Roda en Excelsior wisselen stuivertje na geluksgoal Faik

Roda JC Kerkrade heeft voor het eerst sinds augustus een wedstrijd gewonnen in de Eredivisie. Er was wel een klein beetje geluk bij nodig om Excelsior op Woudestein te verslaan (0-1).

Excelsior en Roda waren tot zaterdag respectievelijk zes en veertien wedstrijden ongeslagen en dat was ook wel af te zien aan de manier waarop de ploegen het duel aangingen. Veel strijdlust, maar uiterst voorzichtig bestreden de nummers veertien en vijftien in de Eredivisie elkaar in de eerste helft.

Kansen waren schaars voor beide doelen. De grootste was voor Roda, waar Tom Van Hyfte de bal met wat mazzel meekreeg maar hard op doelman Tom Muyters knalde. Diezelfde Muyters verkeek zich overigens nog bijna op een wegstuitende effectbal en kreeg op de lijn hulp van Daan Bovenberg bij een indraaiende vrije trap van Jordy Buijs.

Excelsior toonde de meeste aanvalsdrang, maar kwam niet verder dan een handvol slappe pogingen vanuit de tweede lijn. Alleen Tom van Weert kreeg echt kracht achter zijn inzet met zijn mindere linker, maar de bal ging meters naast.

Kaartenpakker
Van de vele nieuwelingen op het veld was Buijs met zijn spelhervattingen nog het meest nadrukkelijk aanwezig. Al deed ook de notoire kaartenpakker Ugur Inceman na rust zijn reputatie eer aan door zijn debuut voor de Limburgers op te luisteren met een gele kaart.

Roda zorgde vooral dat het achterin goed stond, maar mocht zijn handen dichtknijpen dat een inzet van Daryl van Mieghem niet in het doel verdween. Na een prachtige dieptepass van Rick Kruys dook hij vrij op voor Benjamin van Leer, maar rolde zijn inzet centimeters voorlangs. De toevalstreffer die het duel ging beslissen, viel echter aan de overkant.

Een vrije trap van Hicham Faik in de 83ste minuut zeilde aan alles en iedereen voorbij en verdween van ruim veertig meter in de verre hoek. Zo wisselen Roda (nu veertiende) en Excelsior (vijftiende) stuivertje op de ranglijst van de Eredivisie.